Behandelingen

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage kan de lichamelijke, maar ook geestelijke en emotionele spanningen die je ervaart verminderen. De massage heeft positieve effecten op de slaap, zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en brengt je even helemaal tot rust. De behandeling wordt helemaal op jou afgestemd. Zo bespreken we tijdens het eerste bezoek je eventuele klachten en/of wensen, dit is bepalend voor de inhoud van de behandeling en de houdingen waarin je het beste behandeld kunt worden. Het belangrijkste is dat jij je comfortabel en ontspannen voelt.

(Zwangerschaps)reflexologie

Door middel van deze energetische- /voetreflexmassage verminder je de eventuele zwangerschapsklachten en kun je heerlijk ontspannen Tevens is deze behandeling fijn als je last hebt van vocht in de benen. Het zorgt voor meer evenwicht, balans en een betere doorbloeding. Het zenuwstelsel wordt gekalmeerd en afvalstoffen worden geactiveerd om het lichaam te verlaten. Met reflexologie wordt het hele lichaam positief beïnvloed en daarmee ook dat van je ongeboren baby. Eveneens is deze behandeling te plannen voor dames die niet zwanger zijn.

Postnatale massage

Na de bevalling ondergaat het lichaam wederom grote veranderingen. Een massage kan het lichaam ondersteunen om sneller weer in balans te komen. Ook helpt massage om te wennen aan het gevoel in je buik na de geboorte van je baby. Ik kan je hierbij ondersteuning bieden. Ook helpt een (buik) massage om te wennen aan het lege gevoel in je buik.

Cursus babymassage

In de baarmoeder heeft het huidje van jouw baby steeds contact met de baarmoederwand. Het huidje wordt steeds gestreeld of aangeraakt, daarom is het zo belangrijk dat baby's na de geboorte ook liefdevol aangeraakt blijven worden. Babymassage versterkt de hechting tussen ouder en kind. Massage stimuleert de circulatie en de interne organen. Het immuunsysteem wordt versterkt. Massage maakt het geluks- of knuffelhormoon endorfine aan daardoor verlaagd het stress en helpt het je baby beter slapen. Je kunt beginnen met babymassage vanaf dat je baby zes weken is.

Ben jij een mama of papa en wil je graag quality time met je kindje door middel van een cursus babymassage? Maak dan snel een afspraak.

Hyperemesis Gravidarum (HG)

Je bent zwanger en hebt last van extreme zwangerschapsmisselijkheid. Dit heet HG (Hyperemesis Gravidarum). Van alle zwangere vrouwen krijgt 2% hiermee te maken. Wat is normaal en wanneer heb je waarschijnlijk HG? Misselijkheid tijdens de zwangerschap hoort er voor de meeste vrouwen bij, vaak gaat het hier om misselijkheid en/of overgeven in de ochtend.

Als je HG hebt zijn vaak de volgende symptomen van toepassing:

  • Meerdere keren per dag overgeven, soms tientallen keren
  • (Haast) niks binnen kunnen houden, soms zelfs geen water
  • Afvallen i.p.v. aankomen
  • Extreme vermoeidheid
  • Overgevoelig voor bepaalde prikkels zoals licht, geluid of geuren
  • Niet meer instaat om normaal te functioneren (denk aan zelf douchen of traplopen, e.d.)
  • Symptomen van uitdroging (minder plassen, donkere urine, duizeligheid)
  • Klachten gaan niet over of verminderen niet rond de 12de week


Stress kan de klachten verergeren, bijvoorbeeld over de zwangerschap of over de gezondheid van je kindje. Bij HG is het ALTIJD belangrijk om een medisch specialist te raadplegen. Omdat deze aandoening een grote fysieke en psychische impact heeft, wil ik je ondersteunen met massage therapie. Deze behandelingen zijn helemaal op jou afgestemd en ik kom deze gewoon bij jou op locatie geven zodat je niet hoeft te reizen. Dus bel of mail snel voor een eerste afspraak.

Ontspanningsmassage

Gun jezelf in deze drukke tijd ook een momentje van ontspanning. Een zachte massage met een kalmerende en rustgevende werking. Het kan zorgen voor vermindering van stress en het stimuleert de aanmaak van oxytocine (geluks hormoon). Ontspanningsmassage zorgt tevens voor een betere bloedcirculatie, versterkt je immuunsysteem, geeft extra energie, verbetert de balans tussen lichaam een geest en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Een ontspanningsmassage is ook een heerlijk geniet momentje voor dames die niet in verwachting zijn.

Hoofd-, nek-, schoudermassage

Het kan verlichting geven van (hoofd) pijn, stress-symptomen, slapeloosheid, stijve spieren en gewrichten. De behandeling bevordert de energiestroom, zodat een diep gevoel van ontspanning, rust en kalmte wordt gecreëerd. Erg fijn te combineren met de voetreflexbehandeling.

Interesse? Maak snel een afspraak!